חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חדשות האתר

מאמרים חדשים

קטגוריות
ארכיון מאמרים
מאי 2024
א ב ג ד ה ו ש
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

דיני עבודה שחשוב להכיר

החוק הישראלי מתקדם מאד ובפרט בכל מה שקשור בדיני עבודה. דיני העבודה בישראל נחשבים למובילים בתחום זה בעולם והם כוללים מגון תרחישים ומתייחסים לאוכלוסיות שונות ומגוונות.

דיני עבודה בישראל נוגעים לנושא של ימי חופשה, ימי מחלה, פיצויי פיטורין ועוד. מעסיקים רבים אינם מוצאים את ידיהם ורגליהם בדיני העבודה הבסיסיים וחשוב לערוך עמם היכרות קצרה.

חוק ימי חופשה

חוק ימי חופשה קובע שכלל העובדים זכאים לקבל ממעסיקיהם חופשה שנתית בתשלום לפי הוותק שצברו במקום העבודה שלהם. המעסיק יכול לבחור עבור העובד מתי לנצל את ימי החופשה שצבר וגם לקבוע ימים שבהם ייצא העובד לחופשה מרוכזת לפי החלטת המעסיק.

לעומת זאת המעסיק לא יכול לחייב את העובד לצאת לחופשה שנתית על חשבון ימים שעדיין לא צבר במסגרת הוותק שלו. עבירה על חוק חופשה שנתית היא עילה לתלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה.

חוק ימי מחלה

לפי חוק ימי מחלה כל עובד צובר זכאות ל- 1.5 ימי מחלה לכל חודש עבודה במשרה מלאה אצל אותו המעסיק, מה שאומר שכל עובד צובר 18 ימי מחלה בשנה. התשלום להיעדרות בדין מחלה מתחיל מהיום השני להיעדרות העובד וניתן לזקוף ימי מחלה גם בגין טיפול בבני משפחה.

חשוב לציין שלא ניתן לפדות ימי מחלה בתשלום אם לא נוצלו אלא אם חל על העובד הסכם עבודה או הסכם קיבוצי שקובע שהוא יכול לעשות כן.

חוק פיצויי פיטורין

החוק מגדיר מהו סכום הפיצוי שמגיע לעובד בגין פיטוריו לאחר השנה הראשונה לעבודה ברציפות אצל המעסיק. הסכום הוא לפי המשכורת האחרונה במכפלת שנות הוותק של העובד.

החוק מגן גם על עובדים שפוטרו שלא בתום לב לפני תום השנה הראשונה כדי להימנע מתשלום פיצויים.

במקרה כזה יחייב בית המשפט את המעסיק לשלם פיצויים לעובד גם אם לא צבר שנת וותק. בנוסף, החוק מגדיר מקרים שבהם עובד פוטר אך עדיין לא יהיה זכאי לפיצויים כמו למשל במקרה שהתנהגותו  מנעה את המשך העסקתו וקובע תרחישים שבהם עובד שהתפטר יהיה זכאי גם כן לפיצויים.

תחום המיסים ידוע כמורכב ומבלבל, הן עבור יחידים והן עבור עסקים. מורכבות זו נובעת מכמה גורמים:


מערכת המיסוי מבוססת על נתונים חשבונאיים, כמו הכנסות, הוצאות, רווחים והפסדים. מושגים אלה עלולים להיות מורכבים עבור מי שאינו בעל ידע חשבונאי.

הדיון וההכרעות המשפטיות: פרשנות חוקי המס, פסיקות בתי המשפט וההנחיות המקצועיות יוצרים מערכת משפטית סבוכה, שגם משפטנים מתקשים לפעמים להבין.

חוקי המס וחוקי הנהלת חשבונות מתעדכנים באופן תדיר, מה שמקשה על מעקב אחר השינויים ועל התאמת התנהלותם של נישומים.

תוצאות חוסר הבהירות:

רבים מרגישים חסרי אונים מול מערכת המיסים. הם אינם יודעים כיצד לפעול בצורה נכונה, מה עלול להוביל לתשלומי מס עודפים, קנסות ואף סנקציות פליליות.

כתוצאה מחוסר האונים, רבים נאלצים להסתמך על יועצי מס, רואי חשבון ועורכי דין, מה שגורם לעלויות נוספות.

חוסר הבהירות עלול להוביל לאי-ציות לחוקי המס, בין אם בשוגג ובין אם במזיד.

פתרונות אפשריים:

הנגשת מידע – יש צורך להנגיש את המידע בנושא של דיני מיסים לציבור הרחב, בצורה פשוטה וברורה. ניתן לעשות זאת באמצעות אתרי אינטרנט, סרטונים, סדנאות ועוד.

פישוט מערכת המיסים – יש לפשט את חוקי המס ואת ההליכים הבירוקרטיים הכרוכים בהם.

הכשרה מקצועית – יש להכשיר יותר רואי חשבון ויועצי מס שיוכלו לסייע לציבור בנושאים אלה.

עוד באותו נושא…

משרד העבודה

שר העבודה הודיע על כוונתו להעלות את שכר המינימום

העלאת השכר תחול מתאריך 1.4.2024. על פי עבודת מטה מקצועית שנעשתה במשרד העבודה, יואב בן צור, שר העבודה, הודיע כי בכוונתו להעלות את שכר המינימום. העלאת שכר המינימום הינה בסמכות

קרא עוד »
הסכמי שכר

עדכונים

מאת: עו”ד רינת טבאי שכר המינימום צפוי לעלות בשנת 2024 בהתאם לחוק, שכר המינימום מתעדכן אחת לשנה בחודש אפריל וזאת כתוצאה מהצמדת שכר המינימום לשכר

קרא עוד »

תוכן עניינים